Studenten nog niet vrijgeroosterd voor medezeggenschap; “Heel vervelend”

Het is niet gelukt om de twaalf studenten die zitting hebben in de Centrale Medezeggenschap (CMR) vrij te roosteren voor van lessen, laat CMR-voorzitter en Bestuurskunde-student Milan Wolf weten. Hij zegt dat ‘teleurstellend’ te vinden. Saxion-woordvoerder Karin Effing zegt dat studentparticipatie in de medezeggenschap heel belangrijk is, en dat het ‘des te vervelender’ is dat het uitroosteren niet goed gelukt is.

Wolf zei eerder tegen SaxNow dat hij zich ‘voor de gek gehouden voelt’. De werkzaamheden voor de CMR staan namelijk op de woensdagen ingepland, en voorgaande jaren waren studenten op die dagen uitgeroosterd van lessen. Dat is dit collegejaar volgens hem niet gebeurd, en de situatie is op dit moment onveranderd, zegt hij. “Dit ondanks de toezegging dat dit geregeld zou worden.”

In de afgelopen overlegvergadering van de CMR met het college van bestuur, merkte collegevoorzitter Anka Mulder ook al op dat er maar weinig studenten aanwezig waren.

Tijd en gelegenheid

Woordvoerder Karin Effing benadrukt dat het vervelend is dat studenten blijkbaar niet zijn vrijgeroosterd van lessen. “We vinden medezeggenschap belangrijk, en daarvoor moet ook tijd en gelegenheid gecreëerd worden. Er is extra inzet en aandacht geweest, maar het is blijkbaar niet gelukt om dit voor het eerste kwartiel te organiseren.”

Dat zal komend kwartiel makkelijker zijn, zegt ze. “Dat valt ook ongeveer samen met de verkiezingen voor de medezeggenschap.” Volgens haar gaat het hier niet om een fout bij roostering, maar is het voor een aantal studenten niet gelukt om ze vrij te roosteren. “Dat is wat ik terugkrijg uit de organisatie.” Milan Wolf denkt daar anders over: volgens hem zijn de huidige twaalf studenten allemaal niet uitgeroosterd.

Eind november worden er verkiezingen gehouden voor de medezeggenschap, zowel voor de Academieraden, de Dienstenraad en de CMR. Milan Wolf hoopt dat de roostering voor de herkozen en nieuwe medezeggenschappers dan goed geregeld wordt.

 

rik

Rik Visschedijk

Gerelateerde artikelen

Kim ter Hedde

Column: Docentfluencer

Mensen die elke ochtend een koude douche nemen (hoeveel zouden dat nu nog blijven doen vraag ik me af), al dan niet gecombineerd met ademhalingsoefeningen, kinderen van 12 die dure huidproducten op hun gezicht smeren, grote drinkbekers van Yolanthe (want je moet wel 2 liter water per dag drinken), middelen om je cortisol op peil te houden, collageen, de laatste Shein- en Temu-aanbiedingen; als je wel eens wat tijd verdrijft op Instagram en andere sociale media, kom je het tegen. De een is er gevoeliger voor dan de ander.

Ida Carmen Ilse

CB-studenten maken docu over zwangere en alleenstaande Gambiaanse: “Ida is een echte powervrouw”

Twee vierdejaars Creative Business-studenten gaan het leven van Ida Daffeh vastleggen. De jonge Gambiaanse groeide op in armoede, kende flinke tegenslagen en is nu zwanger en alleenstaand. Ze hopen op geld en aandacht voor haar situatie, maar proberen daarbij los te komen van hun eigen Westerse blik. “We willen niet het beeld schetsen van het arme vrouwtje dat wordt geholpen door Europeanen.”

Vrouwe Justitia|Bachelor HBO-Rechten Saxion

Uitspraak: AMM-studente die werk veelvuldig door plagiaatscanner haalde, pleegde wél plagiaat

Een belangrijke uitspraak in de kwestie rond al dan niet vermeend misbruik met plagiaatscanner SafeAssign bij de Academie Mens & Maatschappij. Andermans werk telkens door de plagiaatscanner halen en aanpassen, tot er een ‘acceptabel’ percentage uitkomt? Dat is plagiaat, oordeelt het College van Beroep voor de Examens (Cobex) in de zaak van een inmiddels afgestudeerde Social Work-studente.