verwarde vrouw

Vrouw slaapt in het gras Ko Wierenga-gebouw; “We kunnen niet zoveel doen”

Op de hoek van de Kortenaerstraat en de M. H. Tromplaan ligt in ieder geval sinds maandagnacht een ogenschijnlijk verwarde vrouw in het gras bij het Ko Wierenga-gebouw. Saxion belde gisteren de hulpdiensten, die langskwamen. De vrouw, met een Duitse nationaliteit, is aanspreekbaar, maar weigert zich te laten helpen.

Woordvoerder Karin Effing zegt dat Saxion niet zo veel kan doen aan de situatie. “Het is schrijnend, die vrouw zo op de rand van ons terrein”, zegt ze. “Maar op dit moment kunnen we niet veel meer dan kijken of alles wel goed gaat. De beveiliging neemt af en toe poolshoogte.”

Vanochtend hield Jeremiah Kouwenberg, wiens vriendin in de buurt werkt, een tijd post bij de vrouw. In het Duits vroeg hij wat er aan de hand was, en of ze zich niet wilde laten helpen. Daar kwam een ingewikkeld verhaal uit voort: ze zou uit de buurt van München komen, en in Duitsland niet goed geholpen worden. Dat is, zegt ze ook tegen SaxNow, de reden om te weigeren naar Duitsland overgebracht te worden voor (medische) hulp. Ook zegt ze dat ze bestolen is. Ze heeft een koffer bij zich en een aantal tassen.

Verschillende mensen, onder andere van Saxion, kijken af en toe bij de vrouw. Volgens een omstander heeft ze bijvoorbeeld warme drank en een extra deken gekregen.

rik

Rik Visschedijk

Gerelateerde artikelen

Studenten nog niet vrijgeroosterd voor medezeggenschap; “Heel vervelend”

Het is niet gelukt om de twaalf studenten die zitting hebben in de Centrale Medezeggenschap (CMR) vrij te roosteren voor van lessen, laat CMR-voorzitter en Bestuurskunde-student Milan Wolf weten. Hij zegt dat ‘teleurstellend’ te vinden. Saxion-woordvoerder Karin Effing zegt dat studentparticipatie in de medezeggenschap heel belangrijk is, en dat het ‘des te vervelender’ is dat het uitroosteren niet goed gelukt is.

Kim ter Hedde

Column: Docentfluencer

Mensen die elke ochtend een koude douche nemen (hoeveel zouden dat nu nog blijven doen vraag ik me af), al dan niet gecombineerd met ademhalingsoefeningen, kinderen van 12 die dure huidproducten op hun gezicht smeren, grote drinkbekers van Yolanthe (want je moet wel 2 liter water per dag drinken), middelen om je cortisol op peil te houden, collageen, de laatste Shein- en Temu-aanbiedingen; als je wel eens wat tijd verdrijft op Instagram en andere sociale media, kom je het tegen. De een is er gevoeliger voor dan de ander.

Ida Carmen Ilse

CB-studenten maken docu over zwangere en alleenstaande Gambiaanse: “Ida is een echte powervrouw”

Twee vierdejaars Creative Business-studenten gaan het leven van Ida Daffeh vastleggen. De jonge Gambiaanse groeide op in armoede, kende flinke tegenslagen en is nu zwanger en alleenstaand. Ze hopen op geld en aandacht voor haar situatie, maar proberen daarbij los te komen van hun eigen Westerse blik. “We willen niet het beeld schetsen van het arme vrouwtje dat wordt geholpen door Europeanen.”