Ondernemerschap-studenten verloten autootje voor het goede doel

Als eerstejaars binnen drie weken tweeduizend euro ophalen voor het goede doel. Onmogelijk? Acht studenten van de opleiding Ondernemerschap & Retail Management gingen de uitdaging aan, en doen er nog een schepje bovenop. Ze willen drie mille ophalen voor stichting Kinderlach Twente. Er worden ramen gelapt, spullen verkocht en – meest opvallend - een auto verloot.

Rick Klokkert en zijn zeven studiegenoten probeerden op verschillende manieren geld op te halen: spulletjes verkopen en ramen lappen, bijvoorbeeld. Maar dat haalde niet genoeg geld op. “Je moet een keer vaker opstaan dan je valt”, zegt Rick alsof hij al een door de wol geverfde ondernemer is.

Een vader van één van de studenten, kwam met een wel heel aantrekkelijk idee: waarom knappen jullie niet een auto van mijn autohandel op, en verkopen die? De studenten gaven de rode Fiat Seicento een opknapbeurt, en besloten die te verloten in plaats van te verkopen. Voor 25 euro koop je een lot, en maak je dus kans op de Fiat uit 1999, met 130.000 kilometer op de teller.

Want door loting kunnen ze er meer geld ophalen, en krijgt de actie meer aandacht. “De rode kleur valt ook lekker op, dus dat helpt ook”, zegt Rick. De groep benaderde de lokale krant, in de hoop meer loten te verkopen. Dat lukte: de teller stond voor de publicatie van dat artikel op veertig loten, maar ondertussen zijn er al 127 loten verkocht. “De bekendheid in de krant en via social media hebben goed geholpen in de verkoop”, zegt Rick.

Doel overtroffen

Ondertussen hebben Rick en zijn studiegenoten hun eigen doel alweer overtroffen. “De teller staat nu op 3600 euro, en we zijn nog niet klaar. We hebben ons doel gehaald, maar we gaan gewoon zo veel mogelijk geld ophalen.” Donderdag maken ze bekend wie de Fiat wint.  

Het doel is Stichting Kinderlach Twente, dat zich inzet om kinderen die het moeilijk hebben een fijne dag te bezorgen. De stichting heeft elk jaar een ander thema waarvoor ze geld inzamelen. Dit jaar gaat het geld naar blinde of slechtziende kinderen.

Rick en zijn studiegenoten doen ondertussen nog steeds klussen in de omgeving van Twente. Want voor een doel dichtbij huis trekken mensen sneller de knip, is de gedachte. Ook de laatste dagen werken ze nog hard door om geld op te halen. Zo lappen de eerstejaars bij verschillende winkelpanden en huizen in Enschede de ramen. Een beetje competitiedrang voelen deze studenten wel. Rick: “Ons groepje heeft tot nu toe het meeste geld opgehaald en we willen ook de beste blijven.”

Wil jij ook kans maken op een rode Fiat Seicento? Via deze link kun je een lot kopen.

Seicento

De Fiat Seicento die mensen kunnen winnen. 

Evi

Evi van Keulen

Gerelateerde artikelen

Het kan allemaal in Almelo: hoe Saxion met waterstoftechniek werkt aan de energietransitie

In de H2Hub, het oude Sensata-gebouw in Almelo, wordt gewerkt aan een bijzondere techniek. Saxion, studenten en bedrijven werken er aan een waterstof-elektrolyzer. Nieuw is die techniek niet, maar ermee innoveren zou wel eens heel belangrijk kunnen zijn, zeggen ze. Lokaal waterstof maken kan namelijk mogelijk het overbelaste stroomnetwerk ontlasten en helpen bij de energietransitie. “This is where the magic happens.”

frank

Column: Treinmageddon

Toegegeven, ik vind Almelo ook niet de mooiste stad ter wereld. En er is misschien niet superveel te doen, en doorgaans weinig reden om heen te gaan. Maar om de stad nu hermetisch af te sluiten zodat er niemand in-of-uit kan, zoals spoorbedrijf Prorail in september en oktober drie weken van plan is, dat gaat wel heel erg ver.

SaxNow

Examencommissie en Social Work-studente schikken in zaak plagiaatscanner, tot nu van 13 studenten toetsen ongeldig verklaard

Saxion heeft tot nu toe van dertien Social Work-studenten toetsen ongeldig verklaard. Die studenten hebben volgens Saxion plagiaatsoftware SafeAssign misbruikt. Twee van hen stonden vandaag voor het College van Beroep voor Examens (Cobex). Belangrijkste vraag: is de manier waarop zij SafeAssign gebruikten ook echt fraude? Daar kwam niet gelijk een antwoord op, wel werd duidelijk dat de Academie Mens & Maatschappij, waar Social Work onder valt, inmiddels de toetsing heeft aangepast. Een van de twee studenten erkende zelf plagiaat en kwam tot een schikking.