DSCF0130.jpg

Politie: Onderzoek diefstal regenboogvlaggen levert geen verdachten op

Volgens de politie heeft het onderzoek naar de diefstal van regenboogvlaggen op Saxion geen verdachten opgeleverd. Saxion leverde bij de aangifte camerabeelden aan. Die beelden hebben volgens woordvoerder Chantal Westerhoff niet tot herkenning geleid.

Saxion is volgens haar inmiddels daarover geïnformeerd. Op de beelden zouden drie personen zichtbaar zijn, liet Th!nk with Pride-woordvoerder Marco Strijks eerder weten in de RTV Oost-podcast Roze Golf. Begin januari werden de vlaggen in het weekend uit hun masten gerukt en meegenomen. Woordvoerder Karin Effing gaf toen aan dat Saxion de diefstal heel hoog opneemt. Volgens haar gaat de diefstal lijnrecht in tegen alles wat Saxion belangrijk vindt.

Ook Saxion-medewerker en Th!nk with Pride-woordvoerder Marco Strijks sprak zich uit tegen de diefstal. Hij noemde de diefstal een ‘aanslag’ en ziet het als homogerelateerd geweld.

Hij vindt het jammer dat het politieonderzoek niet tot daders heeft geleid. “Dat neemt niet weg dat Saxion altijd zal blijven optreden tegen zoiets, in welke vorm dan ook. Wij vinden het belangrijk dat mensen hier zichzelf kunnen zijn. Dat ze naar Saxion kunnen komen zonder zorgen, of dat ze rekening moeten houden met dat ze afwijken van de norm.”

De vlaggenmasten waaraan de betreffende vlaggen hingen, raakten bij de diefstal beschadigd. Die zijn inmiddels gerepareerd en er zijn nieuwe vlaggen opgehangen. Strijks: “Als mensen daar iets van vinden, dan heb ik liever dat ze gewoon het gesprek aan gaan.”

De diefstal van de vlaggen was niet het eerste regenbooggerelateerde incident rond Saxion: eerder legde de gemeente pal voor het hoofdgebouw een regenboogpad aan op de De Ruyterlaan. Dat pad zat voor opening al onder de remsporen. Daarna werd het besmeurd met zwarte verf. Vergelijkbare dingen gebeurden ook al onder meer in Emmeloord, Nijverdal, Almere en Veenendaal.

Bas3

Bas Klaassen

Gerelateerde artikelen

Studenten nog niet vrijgeroosterd voor medezeggenschap; “Heel vervelend”

Het is niet gelukt om de twaalf studenten die zitting hebben in de Centrale Medezeggenschap (CMR) vrij te roosteren voor van lessen, laat CMR-voorzitter en Bestuurskunde-student Milan Wolf weten. Hij zegt dat ‘teleurstellend’ te vinden. Saxion-woordvoerder Karin Effing zegt dat studentparticipatie in de medezeggenschap heel belangrijk is, en dat het ‘des te vervelender’ is dat het uitroosteren niet goed gelukt is.

Kim ter Hedde

Column: Docentfluencer

Mensen die elke ochtend een koude douche nemen (hoeveel zouden dat nu nog blijven doen vraag ik me af), al dan niet gecombineerd met ademhalingsoefeningen, kinderen van 12 die dure huidproducten op hun gezicht smeren, grote drinkbekers van Yolanthe (want je moet wel 2 liter water per dag drinken), middelen om je cortisol op peil te houden, collageen, de laatste Shein- en Temu-aanbiedingen; als je wel eens wat tijd verdrijft op Instagram en andere sociale media, kom je het tegen. De een is er gevoeliger voor dan de ander.

Ida Carmen Ilse

CB-studenten maken docu over zwangere en alleenstaande Gambiaanse: “Ida is een echte powervrouw”

Twee vierdejaars Creative Business-studenten gaan het leven van Ida Daffeh vastleggen. De jonge Gambiaanse groeide op in armoede, kende flinke tegenslagen en is nu zwanger en alleenstaand. Ze hopen op geld en aandacht voor haar situatie, maar proberen daarbij los te komen van hun eigen Westerse blik. “We willen niet het beeld schetsen van het arme vrouwtje dat wordt geholpen door Europeanen.”