Bij de heropening van het regenboogpad voor het hoofdgebouw in Enschede zei collegevoorzitter Anka Mulder woensdagochtend trots te zijn: “Persoonlijk vind ik diversiteit belangrijk, en wij als Saxion ook.” Mulder stelde tegenover een klein groepje aanwezigen voor om het niet bij dit pad te laten. “In Utrecht is er een kilometerslang regenboogfietspad. Hoe mooi zou het zijn als we dat in Enschede ook realiseren”, zei ze tegen wethouder Arjen Kampman.
Dat het pad vrijwel meteen onder moedwillig aangebrachte remsporen zit, bewijst volgens haar dat het gesprek over acceptatie ‘erg nodig is’.
De wethouder had wel oren naar zo’n fietspad. Want ook hij ziet in de aangebrachte remsporen bevestiging dat het gesprek noodzakelijk is en blijft. “Als ik de sociale media lees denk ik: er is nog een hoop werk aan de winkel. Daarom zijn we ook bezig met een groot kunstwerk in de stad, om aandacht te vragen voor diversiteit.”
Wethouder Kampman memoreerde het eerste pad, dat anderhalf jaar geleden werd aangelegd, maar weer moest verdwijnen omdat het te glad was. De ongelukken die daardoor ontstonden noopten de gemeente het pad weer te verwijderen.
Het pad is heel bewust pal voor Saxion aangelegd, zei Kampman. “Hier lopen dagelijks veel studenten.”
Gerelateerde artikelen
“Disproportioneel en ingrijpend in dagelijks (werk)leven”; medewerkers vragen CvB om invoering Mobile Application Manager stop te zetten
Zet de invoering van Mobile Application Management, dat zowel op werk- als privétoestellen die Saxion-apps gebruiken, per direct on hold. Dat vraagt een groep medewerkers van de academie Mens en Maatschappij aan het college van bestuur. Zij voelen zich overvallen door nieuwe beperkingen, zoals het blokkeren van de integratie van de werkagenda in de privéagenda. “Wij ervaren deze maatregel als disproportioneel en ingrijpend in ons dagelijks (werk)leven”, schrijven ze in een e-mail. Het CvB zegt het signaal serieus te nemen, en gaat evalueren.
Poolse studente naar rechter om hoogte aanvullende beurs, maar minister hoeft bedrag niet te herzien
Een CMGT-studente uit Polen stapte naar de rechter omdat ze de aanvullende beurs die ze van september tot en met december 2023 kreeg te laag vond. Volgens haar is er geen rekening gehouden met de werkelijke inkomsten van haar ouders, die een eigen bedrijf hebben in Polen. De rechter vroeg om nadere gegevens, maar die kon de studente niet overleggen, omdat ze naar eigen zeggen geen accountant kan betalen.
Cartoon GUUS: AI
GUUS is terug. En niet alleen: net als vele studenten schakelde hij elektronische hulp in, al maakte hij deze tekening gewoon zelf.