Bij de heropening van het regenboogpad voor het hoofdgebouw in Enschede zei collegevoorzitter Anka Mulder woensdagochtend trots te zijn: “Persoonlijk vind ik diversiteit belangrijk, en wij als Saxion ook.” Mulder stelde tegenover een klein groepje aanwezigen voor om het niet bij dit pad te laten. “In Utrecht is er een kilometerslang regenboogfietspad. Hoe mooi zou het zijn als we dat in Enschede ook realiseren”, zei ze tegen wethouder Arjen Kampman.
Dat het pad vrijwel meteen onder moedwillig aangebrachte remsporen zit, bewijst volgens haar dat het gesprek over acceptatie ‘erg nodig is’.
De wethouder had wel oren naar zo’n fietspad. Want ook hij ziet in de aangebrachte remsporen bevestiging dat het gesprek noodzakelijk is en blijft. “Als ik de sociale media lees denk ik: er is nog een hoop werk aan de winkel. Daarom zijn we ook bezig met een groot kunstwerk in de stad, om aandacht te vragen voor diversiteit.”
Wethouder Kampman memoreerde het eerste pad, dat anderhalf jaar geleden werd aangelegd, maar weer moest verdwijnen omdat het te glad was. De ongelukken die daardoor ontstonden noopten de gemeente het pad weer te verwijderen.
Het pad is heel bewust pal voor Saxion aangelegd, zei Kampman. “Hier lopen dagelijks veel studenten.”
Gerelateerde artikelen
Saxion leest bezwaarschriften tegen de bezuinigingen op het hbo voor; “Durf te investeren in jonge mensen”
Saxion doet maandag mee aan de landelijke voorleesmarathon in het kader van de actie ‘Ik maak bezwaar tegen de bezuinigingen op het hbo’. In Deventer wordt een selectie van ‘bezwaarschriften’ voorgelezen, die zijn ingediend door medewerkers en studenten van het hbo. Moniek Kamm, associate lector Circular Business Models is daar één van. “We moeten durven investeren in jonge mensen om onze maatschappij draaiende te houden.”
Vijfenzeventig procent neventaken, deel 4 (van 10): 'De burn-out-maatschappij: een verkapt Thermodynamica-probleem?'
Van de invoering van het nieuwe onderwijsmodel, online toetsen en de SDG’s die in het curriculum komen, tot Reisbalans en onderling omgaan met kritiek. Wilco Bouwhuis, docent technische natuurkunde, schreef een opinie van 16.000 woorden over alles wat hem bezighoudt op Saxion. In deel 4 (van 10), vertaalt hij de ‘macht van de bedrijfsvoering’ naar het hoger onderwijs en Saxion. “Ik merk dat ik de afgelopen jaren steeds meer tijd ben gaan besteden aan het pleasen van managers en andere afdelingen – en ik word er uitgeput van...”