De externe commissie die onderzoek doet naar de wetenschappelijke integriteit van Blockchain-lector Jan Veuger neemt meer tijd voor het onderzoek. Dat laat commissievoorzitter Frans de Vijlder weten. De commissie vindt zorgvuldigheid belangrijker dan snelheid, zegt hij.
Na een hoorzitting op maandag 28 februari, hebben beide partijen – Saxion en de lector – aanvullende informatie aangeleverd op verzoek van de commissie. Het advies zou begin maart opgeleverd worden, maar de commissie heeft ook de mogelijkheid om de termijn te verlengen.
De commissie doet zelf geen bindende uitspraak over de mogelijke integriteitsschending. Het college van bestuur van Saxion krijgt een advies. Het is aan Saxion wat ze met dat advies doet. Het CvB vroeg deze relatief nieuwe commissie om de mogelijke integriteitsschending van de Blockchain-lector te onderzoeken na een publicatie van SaxNow. Lector Jan Veuger legde zijn werkzaamheden gedurende het onderzoek neer.
In de externe commissie zijn in principe mensen van Saxion, Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool Arnhem Nijmegen, de Christelijke Hogeschool Ede en NHL Stenden vertegenwoordigd. In dit geval is Saxion niet betrokken zijn bij de behandeling van de klacht, liet collegevoorzitter Anka Mulder eerder aan de Centrale Medezeggenschapsraad weten. Dit om de onafhankelijkheid te waarborgen.
Gerelateerde artikelen
‘Dag lieverd’ en tranen: Anka Mulder neemt afscheid met alles erop en eraan
Na zeven jaar aan het roer nam ‘het wonderlijke fenomeen’ Anka Mulder gisteren afscheid van Saxion. Het werd een afscheid met alles erop en eraan: een lach, een nieuwtje, en zeker ook een traan.
Column: Afzien
Vorige week was ik voor het eerst in mijn leven bij een uitvoering van de Matthäus-Passion. In de Grote Kerk in Zwolle mocht ik bijna drie uur achtereen plaatsnemen op een houten kerkbank. En ik ben lang de enige niet, want nergens ter wereld wordt het stuk klaarblijkelijk zo vaak uitgevoerd als in Nederland.
Medezeggenschap wil instemmingsrecht op verbeterplannen uit MTO, maar CvB ziet dat niet zitten
De verbeterplannen die directeuren en managers maken naar aanleiding van het tweejaarlijkse medewerkerstevredenheids-onderzoek (MTO) zijn te vrijblijvend, vindt de Centrale Medezeggenschap. Zij willen instemmingsrecht voor de Academieraden en Dienstenraad, zodat de plannen serieus aandacht krijgen en niet een ‘ritueel gesprek worden’. Het college van bestuur vindt dat niet nodig. “Wij vragen in het directeurenoverleg en in bila’s wat de plannen hebben opgeleverd.”