De nieuwkomers tijdens de INTRO 2024

Bijna 4.000 eerstejaars schreven zich in voor de INTRO. In deze bloedhete editie 2024, sprak SaxNow er een aantal voor onze Instragram-rubriek ‘Nieuwkomers’. Maak kennis met Cesar, Esmee, Selena, Sem, Senna, Lucas en Roos.

"Wil juf worden"

“Op de basisschool zei ik altijd al dat ik later juf wilde worden. Ik ga nu beginnen aan de Pabo. Ik denk dat ik de onderbouw les ga geven. De INTRO is echt gezellig. We hebben gisteren een discobingo gespeeld en ik heb gewonnen! Ik kreeg een goodiebag vol buitenspullen, een beetje dat je denkt: ‘wat moet ik ermee’, maar verder wel leuk.

Ik heb hier op het plein geprobeerd om te skateboarden, maar dat ging nog niet zo goed. Ik ga liever op zaterdag wedstrijdzwemmen. Verder ben ik begeleider bij de welpen van de scouting en zit zelf bij de oudste scoutinggroep."
Roos Bomhof (17) uit Vaassen, Pabo.  
 

Roos.JPG

"Leuke studiestad"

“Ik heb positieve dingen gehoord over de INTRO, dus ik ben van plan om deze week aan alle activiteiten mee te doen. Het is zonde van mijn geld om op kamers te gaan dus ik blijf nog lekker in Rossum wonen met mijn ouders.

Vorig jaar was ik al een paar keer op Saxion. Dat was positief en daarom besloot ik hier de Pabo te volgen. Het liefst word ik middenbouw- of bovenbouw-leraar op de basisschool want ik vind het heel leuk om met kinderen te werken. Enschede lijkt me ook een erg leuke stad om te studeren.”
Sem Veldhuis (20) uit Rossum, Pabo.
 

"In een lab werken"

“Ik vond Scheikunde altijd al leuk en ik wil later graag in een lab werken. Daarom ben ik naar de open dag van Chemie gegaan. Daarna heb ik mij voor deze studie ingeschreven, en daar heb ik nog steeds een goed gevoel bij.

Ik zit op Capoeira, een Braziliaanse vecht-dans waarbij twee mensen in een kring doen alsof ze met elkaar aan het vechten zijn, maar eigenlijk acrobatische oefeningen uitvoeren. Ik doe ook aan skaten en ben verder vaak aan het gamen.
Lucas Versluys (17) uit Deventer, Chemie
 

"Een en al gezelligheid"

“Ik heb vorige week al een introductieweek gedaan met studenten van de opleiding Fysiotherapie. Het heeft die week alleen maar gestormd en we hebben in de kantine geslapen. Een begeleider van het programma Kamp van Koningsbrugge kwam en die heeft ons helemaal afgemat, het was echt een drill.

Achteraf was het leuk, maar toen ik bezig was dacht ik echt; wat ben ik aan het doen?! Maar deze INTRO gaat helemaal goedkomen, het is eigenlijk een en al gezelligheid! Met deze opleiding hoop ik sportfysiotherapeut te worden, maar misschien kom ik erachter dat ik eigenlijk wat anders wil.”
Selena Hulzebosch (18) uit Hardenberg, Fysiotherapie
 

"Al zeven hospiteeravonden"

“Ik ben de introductieweek begonnen op de pizzasokken die ik van mijn zusje kreeg. Voor de opleiding Mechatronica moesten wij vandaag een kleine auto bouwen maar dat was geen succes.

Ik kom uit een dorp en de verbinding met het OV is erg lastig. Gelukkig kon ik vanmorgen meeliften naar Enschede met een vriend, met de trein zou ik 2,5 uur onderweg zijn. Mijn doel is dan ook om in Enschede op kamers te gaan, maar ik heb al zeven hospiteeravonden gehad zonder triomf. Ik blijf proberen tot het lukt.”
Cesar van Hasselt (20) uit Varsselder, Mechatronica

"Te weinig bier"

“Ik wist dat ik Vastgoedkunde wilde studeren, en heb verschillende open dagen bezocht. Na de open dag hier op Saxion in Enschede, had ik meteen een goed gevoel.

De INTRO is tot nu toe erg gezellig. Ik heb veel mensen leren kennen en een dierenquiz gespeeld, er is alleen wel te weinig bier. Om in Enschede te komen ben ik ruim één uur onderweg met de trein vanuit Ommen, maar ik ben nog niet van plan om op kamers te gaan. Ik blijf nog even lekker bij mijn ouders wonen.”
Senna van der Vegt (20) uit Ommen, Vastgoedkunde
 

"Schattige stad"

“Ik wist al vrij snel dat ik Forensisch Onderzoek wilde gaan studeren. Ik hou van analytisch denken. Ik kom uit Zevenaar maar Saxion leek mij de leukste plek omdat ik Enschede zo’n schattige stad vind, het voelt echt als een dorp.

Sinds kort ben ik lid van de studentenvereniging Audentis en heb ik een kamer in Enschede. Ik wil graag goede cijfers halen, er niet met de pet naar gooien. Maar ook alles uit mijn studentenleven halen. In de tijd die ik nog naast mijn studie over ga ik creatieve cadeautjes maken en sporten, alleen moet ik nog wel een sportschool vinden.”
Esmee Slootstra (18) uit Enschede, Forensisch Onderzoek
 

Evi

Evi van Keulen

Emme Asbreuk

Gerelateerde artikelen

Organisatie kijkt met ‘grote glimlach’ terug op INTRO nieuwe stijl; evaluatie volgt nog

Zonovergoten dagen en bijna 4000 deelnemers, projectleider Caroline de Graaf kijkt ‘met een grote glimlach’ terug op de INTRO. Die had een nieuwe opzet, waarbij voor het eerst het opleidingsdeel gekoppeld was aan het algemene. Of dat goed heeft gewerkt, wordt nog geëvalueerd. “Maandag werd ik met m’n vermoeide hoofd aangesproken door een student, die me zei dat de INTRO zo gaaf was. Daar doe je het voor.”

Video: Kamperen tijdens de INTRO in Deventer, “Vrienden voor het leven!”

In de kleine uurtjes toog cameraverslaggever Samantha naar de stadscamping in Deventer, waar ze sprak met INTRO-gangers die nog niet moe waren. Eerstejaars Rover Nooij (Commerciële Economie) bood zich spontaan aan voor een rondleiding en pakte een rol als interviewer. “Als je rond vijf uur in bed ligt, en er rond tien uitkomt, heb je genoeg slaap gehad voor de volgende dag.”

Video: De kroegentocht in Enschede, “Dit vind ik ook wel een elf op tien, hoor!”

Drankjes, dansjes, kletspraatjes en wat al niet meer - De kroegentocht tijdens de INTRO is natuurlijk niet te missen voor de eerstejaars. Cameraman Pascal en presentator Guus houden wel van een feestje, en peilden dinsdagavond (en nacht) de sfeer in Enschede. Onze eigen Guus liet een move zien waarvan wijlen Michael Jackson zou denken: ‘Oke, oke, netjes’. “Dit vind ook wel een elf op tien, hoor!”