Thumbnail SaxPraat zonder logo2.jpg

Een SaxPraat over treintranen: "Van de 30 studenten waren er maar 3" (VIDEO)

Driekwart maand niet zo fijn met de trein: het spoorverkeer in heel Twente ligt drie weken lang grotendeels plat. Wat doet dat met de studenten van Saxion? Bezoeken zij nog net zo trouw hun lessen als altijd, of komt hierdoor de klad erin? Cameraman Flemming Meen en presentator Guus Nijhuis peilden de meningen. "Ik vind het maar stom eigenlijk."

Gerelateerde artikelen

Aftrap documentaire ‘Gen Sax’; volg vier jaar lang een groep van vijftien eerstejaars met ons

“Ze zijn zestien, zeventien, achttien jaar, een enkeling al een eind in de twintig. Ieder met z’n eigen dromen, ambities, passies… en misschien angsten voor de toekomst.” Met deze woorden beginnen we de teaser van wat onze documentaire-reeks Gen Sax moet worden. Wij gaan de komende vier, misschien vijf jaar, een groep (nu nog) eerstejaars volgen. Op video spreken we ze over alles wat ze bezighoudt, en krijgen we een kijkje in hun levens.

Video: Kamperen tijdens de INTRO in Deventer, “Vrienden voor het leven!”

In de kleine uurtjes toog cameraverslaggever Samantha naar de stadscamping in Deventer, waar ze sprak met INTRO-gangers die nog niet moe waren. Eerstejaars Rover Nooij (Commerciële Economie) bood zich spontaan aan voor een rondleiding en pakte een rol als interviewer. “Als je rond vijf uur in bed ligt, en er rond tien uitkomt, heb je genoeg slaap gehad voor de volgende dag.”

Video: De kroegentocht in Enschede, “Dit vind ik ook wel een elf op tien, hoor!”

Drankjes, dansjes, kletspraatjes en wat al niet meer - De kroegentocht tijdens de INTRO is natuurlijk niet te missen voor de eerstejaars. Cameraman Pascal en presentator Guus houden wel van een feestje, en peilden dinsdagavond (en nacht) de sfeer in Enschede. Onze eigen Guus liet een move zien waarvan wijlen Michael Jackson zou denken: ‘Oke, oke, netjes’. “Dit vind ook wel een elf op tien, hoor!”