Saxion verhuurt een deel van het Edith Stein-gebouw aan het ROC

In het kader van de bezuinigingen gaat Saxion een deel van het Edith Stein-gebouw verhuren aan het ROC van Twente. Daarmee verhuist een deel van de academie APO en er zal verbouwd worden. “Dat we straks met alle medewerkers in dezelfde kant van het gebouw zitten, vind ik alleen maar heel fijn.”

Wat die verhuur oplevert voor Saxion, wil Lian Wienk (manager Vastgoed FSO) niet vertellen. “Dit gaat om afspraken tussen ons het ROC. Maar het is zeker een goede inkomstenbron.”

Het ROC van Twente gaat de torens P en Q (linkertorens ten opzichte van de ingang) huren. De medewerkers en lokalen die zich nu in die torens bevinden, zullen in de zomervakantie verhuizen naar de overkant. Afgelopen zomer is er al een kleine verhuizing geweest binnen het Edith Stein-gebouw, maar door deze verhuur zal dat aankomende zomer weer gaan gebeuren.

“Het ROC heeft gekozen voor de torens P en Q zodat ze haar eigen identiteit kan behouden”, vertelt Lian Wienk, manager Vastgoed FSO. Er zijn onderdelen van de torens N en O (aan de kant van de ingang) die niet zouden kunnen verhuizen, zoals het FabLab. “Nu krijgen ze echt hun eigen torens en hebben ze de mogelijkheid om een eigen ingang te maken.”

De Verpleegkunde-opleiding van het ROC zal onder andere naar Edith Stein verhuizen. “Dat zou ook voor nieuwe studenten op Saxion kunnen leiden”, zegt Wienk.

Of het ROC zelf een ingang gaat maken is nog niet duidelijk, maar de huidige ingang gaat wel verbouwd worden. Het studielandschap van de tweede verdieping, wordt naar beneden verplaatst. Daar is hoofddocent Anique Bokdam blij mee. “Nu kom je er niet warm binnen, met die praatpaal waar niemand gebruik van maakt”, zegt ze. Daarbij verwijst ze naar de beleving van het gebouw, waar medewerkers ontevreden over zijn.”

Geen of minimaal last

Het verhuizen en verbouwen zal in de zomervakantie plaatsvinden. “Op die manier hebben studenten en medewerkers hier minimaal of geen last van”, vertelt Wienk. Hoe de nieuwe indeling er precies uit komt te zien is nog niet bekend, maar er wordt wel geschoven in werkplekken. “De APO had eigenlijk ook te veel vierkante meters werkruimte”, vertelt Wienk.

Er zullen straks minder vierkante meters zijn voor de werkplekken en de indeling zal er ook anders uit gaan zien. “Er komen meer open werkruimtes en gedeelde werkplekken. Hoe die indeling er verder uit gaat zien, is aan de APO.” Niet alleen over de indeling mogen medewerkers meepraten. Ook over de kleuren en stijl mag meegedacht worden. “Wij zijn tenslotte niet diegene die er moeten werken”, zegt Wienk.

De medewerkers van de APO die we spreken hebben vertrouwen in de verhuizing. “Ik geloof dat het goed gaat komen en het is begrijpelijk dat er bezuinigd moet worden”, vertelt Carlinda Fuselier (docent Pedagogisch Educatief Professional). Esther Zanderink, docent Natuur en Techniek, ziet er een groot voordeel in. “Dat we straks met alle medewerkers in dezelfde kant van het gebouw zitten, vind ik alleen maar heel fijn.”

Evi

Evi van Keulen