Medewerkers van Saxion krijgen deze maand honderd euro netto extra uitbetaald, als bijdrage voor het thuiswerken. De bedoeling is om het salaris komend jaar structureel met tien euro maandelijks te verhogen tijdens de coronacrisis.
Dat deelde vicevoorzitter van het CvB Ineke van Oldeniel vanmiddag mee in de overlegvergadering van de Centrale Medezeggenschap. De honderd euro is bedoeld als een “vergoeding voor die kosten die het thuiswerken met zich meebrengt” en is voor medewerkers met een contract vanaf 0,1 fte. Dus ook vooor studenten die voor Saxion werken.
Medewerkers kunnen spullen om thuis te werken niet declareren. “Als je iets nodig hebt, dan haal je dat op bij Saxion”, aldus Van Oldeniel. Saxion zit in een aanbesteding om bijvoorbeeld meubilair te kopen voor de thuiswerkers. “We hopen dat in januari rond te hebben.”
De tien euro structureel extra vanaf januari hoopt het college van bestuur uit de zogenoemde DAM-gelden te halen, waaruit ook de reiskosten deels betaald worden. Voor de nieuwe bestemming is de toestemming van de vakbonden nodig. Daarover is binnenkort een gesprek.
Gerelateerde artikelen
Broodje bapao, Monster Energy en de hele nacht gamen; SaxNow was bij de halfjaarlijkse LAN-party van Syntaxis
Afgeplakte ruiten, zakken chips en overal koptelefoons en computers, de herfstvakantie werd bij S.V. Syntaxis ingeluid met een drie dagen durende LAN-party. Thema: het ijskoude ‘Arctic’. SaxNow-stagiaires Emme en Evi kennen de game-wereld nauwelijks en namen de eerste avond een kijkje.
Hallo tag, dag volle Saxion-sleutelbos; vanaf 2025 één systeem voor deuren, slagbomen, koffie en printer
De tijd van volle Saxion-sleutelbossen is in de loop van 2025 als het goed is voorbij: alle deuren op Saxion kunnen straks geopend kunnen worden met een ‘tag’. Dezelfde tag geeft dan toegang tot alle ruimtes die een medewerker gebruikt. Ook de portemonnee is daarna misschien wat leger: de bedoeling is dat ook de koffieautomaten, slagbomen en kopieerapparaten met diezelfde tag te gebruiken zijn.
Mark Hartink in Opgevallen: “Ik gun anderen wat mij ook is gelukt”
In deze aflevering van Opgevallen: Mark Hartink (35), docent en aanvullend studiebegeleider bij de Academie Mens en Maatschappij (AMM). Hij weet als geen ander hoe moeilijk het kan zijn iets voor elkaar te krijgen, zeker in een organisatie met de omvang van Saxion. Maar of dat de reden is dat studenten altijd bij hem terecht kunnen, durft hij niet te zeggen. “Ik wil gewoon helpen.”